Основна школа
"Трећи крагујевачки батаљон"


почетна страна

 
О ШКОЛИ
ВЕСТИ
ДОКУМЕНТИ
ЂАЧКИ КУТАК
ЗА РОДИТЕЉЕ
КОНТАКТ
 
 
 

 

 ЛИЧНА КАРТА ШКОЛЕ


Основна школа "Трећи крагујевачки батаљон" налази се у насељу Палилула; окружена је негованим парком и спортским теренима.
 
Са радом је почела далеке 1963. године као Девета основна школа. Први директор је био чувени педагог др Жика Марковић, који је оставио значајног трага у развоју ове установе. Пројектована је тако да може примити по три одељења од првог до осмог разреда.
Ученици који похађају школу долазе са подручја четири најстаријих крагујевачких насеља - Палилула, Багремар, Централна радионица и Стара звезда. Насеља су се временом ширила, тако да се знатно повећао број ученика и школа данас има 31 одељење.
Због недостатка простора, за рад се користи и посебна зграда која се налази у дворишту школе, а која је замишљена за дневни боравак ученика.
У тој згради наставу углавном похађају ученици млађих разреда.

Школа данас располаже са неколико кабинета - биологија, хемија, физика, информатика, и на све начине се труди да осавремени наставу ових и других предмета. Настава осталих предмета се изводи у специјализованим учионицама.

Ученици школе одувек су учествовали на разним такмичењима и постизали завидне резултате. Било да се радило о спортским активностима, српском језику, математици, физици, биологији, ..., награде су стизале и ученици су школи доносили безброј диплома и похвала. Летопис школе сведочи о тим успесима, као и мноштво успешних, пословних људи, бивших ученика наше школе. Посебно се поносимо успехом наших ученика на пријемним испитима за средње школе и њиховим даљим задржавањем успеха који су понели из наше школе.

Данас школу похађа преко 700 ученика. Поред редовних активности ученици су укључени у разне врсте спортских и слободних активности. Тренутно у школи са успехом раде спортска и драмска секција, хор млађих и старијих разреда, шаховска секција ...

Посебно желимо да истакнемо значајне успехе наших ученика са такмичења (пласмани и награде) одржаних током протекле школске године и надамо се њиховом успеху и у текућој школској години.

Сматрамо веома значајним учешће наших учитеља и наставника на едукацијама за савремене облике рада, а у складу са реформама у образовању и васпитању, које спроводи Министарство просвете и спорта.

У том смислу школа је укључена у два пројекта, а оба се примењују већ четири школске године. Наставу по тим пројектима изводе едуковани учитељи и наставници.
На тај начин школа се активно укључује у реформске процесе и ми искрено желимо да наша школа постане место где ће ученици долазити са задовољством, растерећени брига везаних за превазиђене облике извођења наставе.

 

Досадашњи директори школе

 

  •  Живорад Марковић 1963. – 09. 11. 1968.

  •  Петар Малешевић 10.11.1968. – 30.09.1980.

  •   Момчило Дугић 01.10.1980. – 1982.

  •  Драгомир Гавриловић 1982. – 1983.

  •  Предраг Димитријевић 01.09.1983. – 03.10.2000.

  •  Снежана Божић 04.10.2000. – 14.01.2001.

  •  Михаило Милинковић 15.01.2000. – 30.10.2006.

  •  Радојко Дамјановић 31.10.2006. – 11.12.2008.

  •  Мр Слободан Б. Живановић 12.12.2008. -

 

 

 

 
О ШКОЛИ    - Лична карта школе

    - Анализа стања

    - Мисија школе

    - Визија школе

    - Мото школе

    - Ресурси школе

    - Савет родитеља

    - Школски одбор

    - Руководеће особље

 АКТУЕЛНО- DODELJENE POVELJA I ZAHVALNICE KRAGUJEVAČKI SLEZ ZA 2023.- ОШ „ТРЕЋИ КРАГУЈЕВАЧКИ БАТАЉОН“ ПОБЕДНИК ТАКМИЧЕЊА „SPELLING BEE“- РЕЗУЛТАТИ СА ОКРУЖНОГ ТАКМИЧЕЊА ИЗ БИОЛОГИЈЕ ЗА ОСНОВНЕ ШКОЛЕ ШУМАДИЈСКОГ ОКРУГА 2024. ГОДИНЕ- Дрво мира поводом 25 година од почетка НАТО агресијеПочетна страна Актуелне вести Ђачки кутак За родитеље Контакт Документи за преузимање © 2009 Трећи крагујевачки батаљон