Основна школа
"Трећи крагујевачки батаљон"


почетна страна

 
О ШКОЛИ
ВЕСТИ
ДОКУМЕНТИ
ЂАЧКИ КУТАК
ГАЛЕРИЈЕ СЛИКА
ЗА РОДИТЕЉЕ
ЈАВНЕ НАБАВКЕ
КОНТАКТ
 
 
 

 

 
 

 

ВЕСТИ ИЗ АРХИВЕ

 

Међународни дан толеранције

16.11.2017.

Међународни дан толеранције обележен је у Основној школи „Трећи крагујевачки батаљон“.

На „Јавном часу“, који је организован у школској фискултурној сали ученицима су о толеранцији говорили члан Градског већа за образовање професор др Недељко Манојловић са сарадницима, директор Образовно, културне заједнице Рома „Романипен“ као и ученици и наставници школе.

Толеранција је тема о којој се свакодневно говори, а ученици кроз бројне програме током наставе разговарају о поштовању различитости.

Уважавање супротности у различитим облицима свакодневице, када је реч о вери, нацији, образовању и сваком виду социјалног понашања представља прави начин успешног заједничког живота људи који се у много чему разликују, а живе у истој средини.

Ученицима школе „Трећи крагујевачки батаљон“ обратио се проф. др Недељко Манојловић који је на сликовит начин читајући афиоризме деци приближио причу о толеранцији.

Образовно културна заједница Рома „Романипен“ указала је на значај толеранције у нашем граду, наводећи недавно узнемирење јавности поводом писања графита претеће садржине.

Иако се ради о навијачким групама, погрдан израз за представнике ромске мањине, представља хулигански чин који би требало сузбијати акцијама и причама о појму толеранције.

У Основној школи „Трећи крагујевачки батаљон“ наставу похађа више од седамстотинаседамдесет ученика, од којих је око седамдесет Ромске мањине.

Ипак, у школи је развијен дух толерације а ромска деца потпуно су интегрисана у школску средину.

Јавни час толеранције указао је на скретање пажње јавности о друштвено одговорном понашању.

Осим тога овакви разговори имају велики значај када је реч о поштовању људских и мањинских права јер указује на неговање позитивних вредности у нашем граду.

 


Награђени учесници конкурса "Безбедно окружење"

12.05.2016.

четвртак, 12 мај 2016 17:45

Аутор: Нина Бајић

 

Свечаним уручењем награда у Основној школи „Трећи крагујевачки батаљон“ завршен је, шести по реду, ликовни конкурс Јавно-комуналног предузећа „Паркинг сервис“ на тему безбедности деце у саобраћају.

Традиционално, конкурс је организован у сарадњи са Школском управом и Полицијском управом Крагујевац, а награде је добило деветоро основаца.

Конкурс је био отворен за ученике од првог до четвртог разреда свих основних школа у Крагујевцу.

Основна школа која је за традиционални ликовни конкурс „Паркинг сервиса“ показала највеће интересовање и самим тим послала највише радова и ове године је „Трећи крагујевачки батаљон“.

 


Традиционални ликовни конкурс „Безбедно окружење“

12.05.2016.

Написао  ТВ Канал 9

Традиционални ликовни конкурс на тему „Безбедно окружење – развој безбедности младих“, који већ шесту годину за редом организује ЈКП „Паркинг сервис Крагујевац“, завршен је доделом признања.

На ликовном конкурсу, који је за тему имао безбедност младих, учествовали су крагујевачки основци. Награде је „Паркинг сервис“ уручио у Основној школи „Трећи крагујевачки батаљон“, која је послала највећи број ликовних радова.

Ученици, који су учествовали на конкурсу за тему су, углавном, имали саобраћај.

Ликовни конкурс којим паркинг сервис подстиче младе да сазнају што више о саобраћају и буду опрезни, организован је по шести пут. У „Паркинг сервису“ најављују да традицију неће прекидати ни наредне године.

 


Ваннаставне активности тржишна роба?

21.02.2016.

недеља, 21 фебруар 2016 17:42 Аутор: Јелена Вуковић

Након ступања на снагу Закона о јавним набавкама о о роковима плаћања, већина школа у Крагујевцу има проблем са организовањем екскурзија, наставе у приороди и зимовања.

Поједини наставници и учитељи саминицијативно потписују уговоре са агенцијама и одређују себи дневнице.

У оваквој атмосфери, понуда Града за аранжмане у Крагујевачком одмаралишту на Копаонику, по ценама нижим од агенцијских и до 7000 динара, већини није интересантна.

Ваннаставне активности постале су тржишна роба, или најпре туризам, док су одавно изгубиле свој приоритетни значај наставе и учења.

У овој тржишној утакмици, највећу корист имају наставници, који крше правила, потписују уговоре са агенцијама о организовању зимовања деце током зимског распуста, када су за њих радни дани, а висину дневнице сами одредјују.

Град Крагујевац је свим крагујевачким школама и установама за децу понудио аранжмане у одмаралишту на Копаонику, по економским ценама, нижим и до 7000 динара по детету од агенцијских понуда.

Из већине школа, које су годинама избегавале крагујевачко одмаралиште, нема повратне информације, али је расположење директора за ову понуду на незавидном нивоу.

Извештава новинарка РТК Јелена Вуковић.

Прилог емитован 21.02.2016. на ТВ Крагујевац

 


Прослава школске славе Светог Саве 2016.

27.01.2016.

Прослава школске славе Светог Саве – 27.01.2016. godine

Прослава школске славе Светог Саве. Додељене награде ученицима чији у ликовни и литерарни радови проглашени као најбољи. Програм припремиле Љиљана Ђурић и Лидија Пљакић Јоцић. 

Прилог емитован ТВ каналу 9

 


Јубилеј ОШ Трећи крагујевачки батаљон

22.12.2015.

Јубилеј ОШ Трећи крагујевачки батаљон

уторак, 22 децембар 2015 16:36
Аутор: Зорица Савић Ранковић

 

Основна школа ''Трећи крагујевачки батаљон'' прославила је 52 године постојања.

У присуству ученика, просветних радника, и бројних гостију, Дан школе обележен је свечаним програмом.

На подручју два градска насеља, Багремара и Палилуле 1963. године подигнута је Основна школа Трећи крагујевачки батаљон.

Данас, по оцени Министарства просвете и Завода за вредновање образовања и васпитања, ова установа је медју 50 најбољих у Србији.

У оквиру пројекта ''Развионица'' школа је опремљена наставним средствима, вредности преко 100 хиљада евра.

Захваљујући бившем дјаку, фудбалеру Луки Милојевићу и његовој донацији од 10 хиљада евра у школи су уредјени и терени за фудбал и кошарку.

Школу ''Трећи крагујевачкји батаљон'' похадја око 750 ученика, а препознатљиви су у граду и региону по освојеним наградама и признањима на бројним такмичењима.

Ова година, према речима директора школе Слободана Живановића, била је успешна и када је реч о ваннаставним активностима.

Прослава школе била је и повод за доделу признања и захвалница.

Свечани програм за госте извели су ученици свих разреда.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

 


"Превентива савремених болести"

18.12.2015.

"Превентива савремених болести"

петак, 18 децембар 2015 19:51 Аутор: Марина Илић

Како би и најмлађи били информисани о дијабетесу, болести савременог доба, за ученике петог и седмог разреда ОШ "Трећи крагујевачки батаљон" одржано је предавање под називом "Превентива савремених болести".

Предавање је у оквиру пројекта Удружења бораца Шумадије, под називом "Отворимо врата знању и креативности'' одржала докторка Вида Жубринић, из Превентивног центра крагујевачког Дома здравља.

Пројекат "Отворимо врата знању и креативности'' подржало је и Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања. У наредном периоду, слична предавања требало би да буду реализована и у другим установама.

Извештава новинарка РТК Марина Илић. 

 


Комеморација код хумки у Багремару 2015.

20.10.2015.

Комеморација код хумки у Багремару 2015. године

 

Прилог емитован на ТВ каналу 9

 


Пријем првака 2015.

02.09.2015.

Пријем првака на почетку школске 2015/2016. године

    Прилог емитован  на ТВ каналу 9

 


Реновирање терена у ОШ „Трећи крагујевачки батаљон“

02.09.2015.

Завршено реновирање терена у ОШ „Трећи крагујевачки батаљон“

Три отворена терена у школи „Трећи крагујевачки батаљон“ данас су предата на употребу ђацима и наставницима ове образовне установе. У реновирање терена уложено је близу 10 хиљада евра, а средства је донирао прослављени фудбалер и некадашњи ђак ове школе Лука Миливојевић.

Наставу физичког васпитања у новој школској години ђаци и наставници основне школе „Трећи крагујевачки батаљон“ изводиће на реновираним отвореним теренима. Према речима директора, на овај начин ће настава бити унапређена, а спортски резултати ученика још бољи.

Услед недостатка средстава за реновирање школских терена, град Крагујевац је покренуо акцију којом позива све прослављене спортисте, некадашње ученике крагујевачких школа, да у складу са својим могућностима, следе пример Луке Миливојевића и опреме терене у својим бившим школама.

У реновирање три терена, за одбојку, кошарку и терен за мали фудбал уложено је близу 10 хиљада евра.

  Прилог емитован  ТВ канал 9

 


 
КАТЕГОРИЈЕ ВЕСТИ    - Дешавања о школи

    - Документи

    - Настава

    - Такмичења

    - Школски календар

    - Распоред часова

    - Екскурзије

    - Културна делатност

    - Савет родитеља

    - Школски одбор

    - Информације за родитеље

    - Отворена врата

    - Календар активности

   

   

    - Прикажи све вести

    - Прикажи само наслове

    - Прикажи архивиране вести


Почетна страна Актуелне вести Ђачки кутак За родитеље Контакт Документи за преузимање © 2009 Трећи крагујевачки батаљон