Основна школа
"Трећи крагујевачки батаљон"


почетна страна

 
О ШКОЛИ
ВЕСТИ
ДОКУМЕНТИ
ЂАЧКИ КУТАК
ГАЛЕРИЈЕ СЛИКА
ЗА РОДИТЕЉЕ
ЈАВНЕ НАБАВКЕ
КОНТАКТ
 
 
 

 

 
 

 

РЕЗУЛТАТИ СА ОКРУЖНОГ ТАКМИЧЕЊА ИЗ БИОЛОГИЈЕ ЗА ОСНОВНЕ ШКОЛЕ ШУМАДИЈСКОГ ОКРУГА 2024. ГОДИНЕ

14.04.2024.

Резултате са окружног такмичења из биологије за основне школе шумадијског округа 2024. године:
- за ученике V разреда погледајте овде
- за ученике VI разреда погледајте овде
- за ученике VII разреда погледајте овде
- за ученике VIII разреда погледајте овде


Дрво мира поводом 25 година од почетка НАТО агресије

24.03.2024.

Ученици и наставници Основне школе „Трећи крагујевачки батаљон“, чланови Удружења бораца Шумадије и локалне самоуправе, засадили су дрво мира поводом обележавања 25. годишњице од почетка НАТО агресије на Србију.

 


УПИС ДЕЦЕ У ПРВИ РАЗРЕД ОСНОВНЕ ШКОЛЕ, ЗА ШКОЛСКУ 2024/2025. ГОДИНУ

14.03.2024.

Обавештавамо Вас да ће се упис деце у први разред основне школе, за школску 2024/2025. годину обавити у времену од 1. априла 2024. до 31. маја 2024. године.
Ученици имају могућност коришћења продуженог боравка у првом и другом разреду, до попуне два одељења.

Према чл. 18. Закона о основама система образовања и васпитања („Сл. гл. РС“ бр. 72/09; 52/11; 55/13; 35/13 - аутентично тумачење; 68/15; 62/16 - одлуке УС и 88/2017) у први разред се уписују деца рођена од 1.3.2017. године до 28.2.2018. године.

Упис у први разред школске 2024/25. године обављаће се електронским путем.

Родитељ или други законски заступник детета које се уписује у први разред основне школе за школску 2024/25. годину упис врши преко Портала еУправа (https://euprava.gov.rs).

Родитељима ће за електронско заказивање термина апликација бити доступна од 20. марта до 31. маја.

Упис ученика у први разред, у складу са заказаним терминима, обавља се у периоду од 1. априла до 31. маја 2024. године. Истог дана који одаберете ће педагог-психолог извршити тестирање ученика.

Родитељи приликом уписа не подносе ниједан документ у папирном облику. Изузетно, ако је лекарски преглед обављен код лекара из приватне праксе или у војној болници, биће потребно да га родитељ или други законски заступник донесе у школу. Молимо вас да у складу са тим приликом Електронског уписа заказујете термине за тестирање деце у понуђеним датумима по обављеним здравственим прегледима.

Уколико родитељ нема могућности да искаже заинтересованост за упис детета на овај начин, не доводи се у питање упис детета у први разред и упис се може обавити у школи. У том случају, ради електронског уписа ученика, потребно је да родитељ има код себе личну карту, као и матични број детета.

Све додатне информације везане за упис ученика у први разред можете добити на телефон 034323399 сваким радним даном од 10 до 12 часова.
Све неопходне информације налазиће се на насловној страни сајта школе.


ОТВОРЕНА ВРАТА У ОШ „ТРЕЋИ КРАГУЈЕВАЧКИ БАТАЉОН“

26.02.2024.

Основна школа „Трећи крагујевачки батаљон“ отворила је своја врата за посету родитеља и будућих првака.

Предшколци су били у прилици да се упознају са програмом рада и условима за одвијање наставе у једној од највећих школа у граду.

Запослени у Основној школи „Трећи крагујевачки батаљон“ традиционално у фебруару органузују Дан отворених врата за родитеље и будуће прваке.

Малишани, којима је то први контакт са школом и учитељима, имају прилику да се упознају са радом образовне установе, амбијентом, условима за наставу и дневни боравак, као и да стекну увид како изгледа један школски дан.

То је и прилика да се запослени у школи, која је својевремено била међу 50 најбољих у Србији, похвале својим резултатима и достигнућима.

Предшколци су са својим родитељима обишли учионице, фискултурну салу и просторије за продужени боравак ученика.

Основна школа „Трећи крагујевачки батаљон“ је једна од највећих у граду.

Има 762 ученика односно скоро по 100 ђака просечно у сваком разреду.

У овој образовној установи очекују да ће и наредне школске године уписати приближан број нових ученика.


ЕРАЗМУС АКРЕДИТАЦИЈА

22.02.2024.

ОШ ,,Трећи крагујевачки батаљон'', Крагујевац акредитована је установа у области општег образовања од стране Фондације Темпус за период од 2024. до 2027. године.

Еразмус акредитација је алат за установе и организације у областима општег, стручног, образовања одраслих и младих које желе да се отворе за прекограничну размену и сарадњу. Додела Еразмус акредитације потврђује да је школа направила план за спровођење висококвалитетних активности мобилности као део ширег напора за развој своје организације, као и преласка са конкурисања за појединачне пројекте на стратешко планирање и развијање институционалних капацитета.

Циљеви акредитације су:

  • јачање европске димензије држања наставе и учења кроз промовисање вредности инклузије и различитости, толеранције и демократског учешћа;
  • промовисање знања о заједничком европском наслеђу и разноликости;
  • подршка развоју професионалних мрежа широм Европе.

Да би се добила Еразмус акредитација, потребно је да образовне установе у области општег, стручног или образовања одраслих поднесу Еразмус план за период од 2 до 5 година, којим ће се обавезати на спровођење висококвалитетних активности мобилности у оквиру развоја своје организације. Овај план представља стратегију интернационализације, која би требало да се заснива на потребама и дугорочним међународним плановима.

Организације које имају Еразмус акредитацију могу добити награду изврсности као признање свом претходном раду и посвећености квалитету.

Додељивањем Еразмус акредитација се потврђује да подносилац захтева има успостављене одговарајуће и ефикасне процесе и мере и да може да имплементира висококвалитетне активности мобилности ради учења како је планирано и да их користити за остваривање бенефита у датој области.


<< назад    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16    напред >>




Кликни за вести из архива (архивираних по годинама)

 




КАТЕГОРИЈЕ ВЕСТИ



    - Дешавања о школи

    - Документи

    - Настава

    - Такмичења

    - Школски календар

    - Распоред часова

    - Екскурзије

    - Културна делатност

    - Савет родитеља

    - Школски одбор

    - Информације за родитеље

    - Отворена врата

    - Календар активности

   

   

    - Прикажи све вести

    - Прикажи само наслове

    - Прикажи архивиране вести

Почетна страна Актуелне вести Ђачки кутак За родитеље Контакт Документи за преузимање © 2009 Трећи крагујевачки батаљон